Sastojci:
- 200 grama palente
- 3/4 kašičice soli
- 25 grama maslaca
- 50 grama svežeg krem sira
- 500 mililitara vode
- jogurt
Najkremastija palenta: Jeftin i zdrav doručak koji odmah nestaje sa stola! (RECEPT)
Priprema:
- U srednje velikoj posudi stavi vodu i pričekajte da provri.
- Polovinu vode (250 ml) odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
- Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte palentu.
- Mešajte kako se ne bi napravile grudvice, te kuvajte dok ne omekša ili onoliko koliko stoji na uputstvu korišćene palente.
- Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte vode.
- Pred kraj kuvanja palente umešajte krem sir, a dobro ju je kombinovati i s jogurtom.
Zdravlje u tanjiru: Aromatična palenta koja će vas osvojiti i mirisom i ukusom! (RECEPT)