oduševiće vas

Krem supa od kestena: Gusto i aromatično savršenstvo ukusa koje se ne zaboravlja! (RECEPT)

Priprema će vam oduzeti oko pola sata, a rezultat će biti neverovatno ukusan

Recepti
Autor:
Krem supa od kestena: Gusto i aromatično savršenstvo ukusa koje se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama pečenih kestena (može i kuvani ili nezaslađeni pire)
  • 200 grama pečuraka
  • maslac od oraha
  • 1 manja glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 dcl bujona
  • 4 dcl vode
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • so
  • mleveni biber
  • timijan
  • malo maslinovog ulja

Gotova za pola sata: Krem supa od brokolija (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Luk iseckajte sitno pa stavite na malo maslinovog ulja.
  • Dinstajte pa kasnije dodajte sitno seckan beli luk.
  • Podlite s malo vode, čisto da se ne zalepite za dno posude.
  • Dodajte maslac od oraha (ako ga nemate dodajte šaku sitno seckanih oraha.
  • Miešajte i dodajte malo vode.
  • Dodati pečurke i dinstajte 10-ak minuta ujedno dodajući sve začine.
  • Dodajte i kestenje i bujon.
  • Nemojte odmah da dodate previše vode nego da se sve najpre “na gusto dinsta”.
  • Dodajte vodu i do kraja bujon i kuvajte još 15 minuta.
  • Završite tako što ćete sve izblendati u blenderu ili štapnim mikserom pa vratite na vatru i kada prokuva završiti vrhnjem za kuhanje da razblaži okuse.
  • Dodajte više ili manje pavlake za kuvanje.
  • Dodajte so i biber prema želji i poslužite toplo uz kockice prepečenog hleba, još timijana i malo kisele pavlake ili pavlake za kuvanje.
  • Gustinu možete regulisati količinom vode, bujona i pavlake za kuvanje, a začine prema svojoj želji.

Kesten leči čak 13 bolesti: Plod koji čuva srce i bubrege, pun magnezijuma i vitamina C!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs