Sastojci: 550 g brašna, 300 ml mleka, 20 g kvasca, 50 ml maslinovog ulja, 200 g kuvanog duleka (bundeve), 1 kašičica šećera, malo soli, žumance za premazivanje.
Priprema: Rastopiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati mleko, ulje, pasiran kuvani dulek, brašno i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa oblikovati testo u loptu.
Kanap staviti ispod testa pa ukrstiti i napraviti uglove na testu (pogledajte video), ali ne preterujte sa zatezanjem kanapa.
Ostavite da hleb poraste, pa ga premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kanap iseći i pažljivo skinuti.
Užvajte u prelepom ukusu starinskog dulečara!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)