Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli. Ali, kako ih napraviti da vam se ne raspadnu?
Trik je u pravoj razmeri sastojaka i trenutku u kojem ih ubacite u supu.
Sastojci:
- 100 grama griza
- 1 jaje
- 50 grama maslaca
- so
- sveže mleveni biber
- muskatni oraščić
Supa od celera i dunje: Idealna za hladnije dane, a ukus je očaravajuć! (RECEPT)
Priprema:
- Dobro izmešajte griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić.
- Odmah oblikujte knedle kašikom i stavite ih u vruću vodu koja ne sme da vri.
- Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra.
- Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati.
- Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.
Zdravije ne može: Ova krem supa uklanja toksine i smanjuje procenat masti u telu!(RECEPT)