Sastojci:
- 300 grama testenine
- 350 grama brokolija naseckanih na cvetove
- 30 g svežih listova bosiljka
- 30 g sitno narendanog parmezana
- ½ sitno naseckanog čena belog luka
- 3 kaššičice maslinovog ulja
- 1 kašikalimunovog soka
- so
- biber
Kapkejk sa limunom i sirom: Najlepši desert za Dan zaljubljenih! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu u velikoj posudi proključale slane vode prema uputstvu na pakovanju.
- U međuvremenu, pripremite brokoli tako što ćete ga kuvati na pari oko šest minuta, odnosno dok lagano ne omekša.
- Brokoli stavite u procesor za obradu hrane, dodajte bosiljak, parmezan, beli luk, maslinovo ulje i limunov sok, te uključite da se svi sastojci međusobno pomešaju.
- Smesu posolite i pobiberite po želji.
- Ocedite testeninu, stavite je u posudu i preko nje stavite dobijeni pestosos od brokolija.
- Sve dobro promešajte, te testeninu poslužtei na tanjir s dodatnim parmezanom koji ćete posuti po vrhu.