Sastojci za testo:
- 90 g maslaca
- 130 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1.350 g glatkog brašna
- prašak za pecivo
- 4 kašike jogurta
- 3 jaja
- korica jednog limuna
Sastojci za kremu:
- 300 g svežeg sira
- 2 dl slatke pavlake za šlag
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike šećera u prahu
- jestiva crvena boja
Čokoladni kapkejk sa kremom od kikirikija u karamel sosom: Probudiće sva vaša čula! (RECEPT)
Priprema testa:
- Maslac sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte jaja i dobro sjedinite smesu.
- Dodajte jogurt i limunovu koricu, te izmiksajte.
- Dok mutite dodajite brašno pomešano s praškom za pecivo, a smesu treba dobro da izmiksate.
- Kor pice za mafine stavite u kalup za njih i napunite smesom 2/3.
- Pecite ih u prethodno zagrejnoj rerni na 170 Celzijusa 20-ak minuta.
- Kada su gotovi izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade.
Priprema kreme:
- Sveži sir izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Zatim dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok vam se tečna krema ne stvori u laganu prozračnu kremu.
- Po želji možete dodati i par kapi crvene boje.
- Kapkejk ukrasite dobijenom kremom i poslužite.
Čokoladni kolač iz šolje gotov za 5 minuta: Kremasta fantazija koju ćete obožavati! (RECEPT)