Sastojci:
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja palente
- 3 kašike maslaca
- pola šolje sveže narendanog parmezana
Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!
Priprema:
- U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
- Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
- Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
- Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
- Ako želite, možete dodati i parmezan.
Zdravlje u tanjiru: Aromatična palenta koja će vas osvojiti i mirisom i ukusom! (RECEPT)