ZAPIŠITE RECEPT

Sarma sa krompirom: Omiljeno srpsko jelo na drugačiji način osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Isprobajte tradicionalno srpsko jelo u novom ruhu

Recepti
Autor:
Sarma sa krompirom: Omiljeno srpsko jelo na drugačiji način osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 30 dag krompira
  • 1 kg kiselog kupusa u glavicama
  • 3 kašike pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 1 grančica peršunovog lista
  • mlevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • začin
  • so

Sarma moje majke: Najlepši ručak sa suvim rebarcima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Krompir ogulite, operite i narendajte na rendeu za jabuke.
  • Na zagrejanom ulju popržite naseckani luk, dodajte narendan krompir i zajedno kratko propržite, a zatim ohladite.
  • Dodajte pirinač, naseckani i zgnječeni beli luk, jaje, naseckani peršunov list, peršun, posolite i izmešajte.
  • Odvojite listove kupusa i zadebljane delove iseckajte.
  • Od pripremljenog nadeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu.
  • Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuvajte oko sat vremena.
  • U sarmu dodajte zapršku: na ulju propržite brašno i mlevenu papriku, pa zajedno kratko vreme prokuvajte.

Lažna sarma koju ćete obožavati: Nema mlevenog mesa, ali i ovaj nadev je savršen! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs