Sastojci:
- 30 dag krompira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 kašike pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 grančica peršunovog lista
- mlevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- začin
- so
Sarma moje majke: Najlepši ručak sa suvim rebarcima! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir ogulite, operite i narendajte na rendeu za jabuke.
- Na zagrejanom ulju popržite naseckani luk, dodajte narendan krompir i zajedno kratko propržite, a zatim ohladite.
- Dodajte pirinač, naseckani i zgnječeni beli luk, jaje, naseckani peršunov list, peršun, posolite i izmešajte.
- Odvojite listove kupusa i zadebljane delove iseckajte.
- Od pripremljenog nadeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu.
- Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuvajte oko sat vremena.
- U sarmu dodajte zapršku: na ulju propržite brašno i mlevenu papriku, pa zajedno kratko vreme prokuvajte.
Lažna sarma koju ćete obožavati: Nema mlevenog mesa, ali i ovaj nadev je savršen! (RECEPT)