Sastojci za sarmu od krompira i slanine:
- 3 krompira
- 1 manja glavica crvenog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 jaja (nekada kada je veliki post pravili su i bez jaja)
- 1 šaka pirinča
- nekoliko režnja slanine
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 kašičica crvene paprike
- na vrh kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica začina
Sastojci za zapršku:
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna1 kašičica mlevene crvene paprike
Sarma moje majke: Najlepši ručak sa suvim rebarcima! (RECEPT)
Priprema:
- Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir.
- Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte.
- Sitno naseckajte slaninu.
- Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.
- Odvojite listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom.
- Napunite posudu sa sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom.
- Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.
- Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.
Prava srpska sarma: Pratite korak po korak i sigurno će vam uspeti! (RECEPT)