Sastojci:
- 500 grama pečuraka po želji
- 200 ml bujona od povrća
- 50 ml crvenog vina
- 1 veći paradajz
- 1 luk
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike sosa od soje
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašika timijana
- 1 kašika sušene žalfije
- so i biber po želji
- peršun za ukrašavanje
- biljno ulje za dinstanje
7 recepata za krem čorbice: Okrepite telo, zagrejte dušu!
Priprema:
- Zagrejte ulje u loncu, te na njemu pržite luk iseckan na kockice oko tri do četiri minuta.
- Ubacite u lonac i naseckan beli luk, pa sve zajedno dinstajte još oko pola minuta.
- Sipajte vino u lonac, promešajte i pustite da sve zajedno kuva nekoliko minuta, odnosno dok većina tečnosti ne ispari.
- Ubacite brašno i sve dobro promešajte.
- Ubacite koncentrat paradajza i sveži paradajz iseckan na kockice.
- Kuvajte sve zajedno nekoliko minuta.
Brzi ručak: Punjena piletina sa krem sirom i spanaćem! (RECEPT)