Kuvarica Nigela Lavson koja se proslavila brojnim televizijskim emisijama obožava da priprema supu od piletine, limuna, tikvica i kurkume, koju je nazvala Srećna supa.
Ovaj naziv je dala s obzirom na to da se u istočnjačkim kulturama veruje da žuta hrana donosi smeh i sreću. U pripremi koristi žute tikvice, ali mogu vam poslužiti i zelene.
Sastojci:
- 500 grama žutih tikvica
- 1 limun
- 1 l pilećeg bujona
- 100 grama pirinča
- 1 kašičica kurkume
3 najlepša srpska jela od bundeve: Čisto zadovoljstvo za telo i dušu! (RECEPT)
Priprema:
- Iseckajte tikvice na sitne kockice, ter ih dinstajte uz povremeno mešanje oko pet minuta na maslinovom ulju s narendanom koricom limuna i maslinovim uljem.
- Dodajte pirinač u lonac, odvojite deo bujona u šolju, pa dodajte kurkumu i izmešajte, ulijte u lonac s preostalim temeljcom i limunovim sokom.
- Kuvajte i začinite prema ukusu.
- Kuvajte 10-20 minuta pa poslužite toplo.