Mnogima je sarma omiljeno jelo, ali verujemo da će i ovaj rolat od kupusa ući lako u favorite, jer je zaista reč o veoma ukusnom specijalitetu!
Sastojci: 1 glavica kupusa, 300 g mlevenog mesa, 200 ml kisele pavlake, peršun, 2 kašike griza, pola čaše brašna, 1 jaje, 150 ml mleka, 1 glavica crnog luka, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: Sitno iseći kupus i staviti u šerpu sa zagrejanim uljem. Posoliti, pobiberiti, sipati mleko i promešati. Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti, dodati sitno isečen peršun i promešati.
Kada kupus bude poluskuvan, u šerpu dodati griz, promešati, skloniti sa šporeta i dodati jaje. Na parče nauljene najlonske folije naneseti kupus. Na kupus naneseti fil od mlevenog mesa i pomoću folije uviti u rolat. Rolat prebaciti u nauljenu tepsiju a zatim odstraniti foliju. Brašno dodati u sud sa pavlakom i promešati žicom, pa time premazati rolat.
Peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Uživajte!