Sastojci:
- 700 grama pilećih bataka
- 600 grama luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 50 grama maslaca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mešavine začina
Ako ne znate šta danas da kuvate probajte ovo: Složenac od povrća i mesa!
Priprema:
- Batake posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina.
- Uvaljajte ih u brašno i popržite naglo s obe strane na vrućem maslacu.
- Luk iseckajte i takođe ga popržite na maslacu da postane staklast.
- Namastite pleh i na dno poslažite napola pečene batake.
- Po njima raspodelite izdinstani luk, te sve zalijte pavlakom za kuvanje
- Pecite u rerni na 200 Celzijusa oko 40 minuta.
Šakšuka - savršeno jelo bez mesa: Arapski specijalitet koji se ne zaboravlja!