Sastojci:

  • 3 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 2 šolje vode

Najmekša lisnata pogača na svetu: Testo koje ćete prosto obožavati (RECEPT/VIDEO)

shutterstock-1432966238.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudi pomešajte suve sastojke, te dodajte jaja i malo pomešajte ručnim mikserom.
  • Zatim, dodajte vodu i sve dobro promešajte
  • Smesu ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi oko 2 minuta, te kašikom ubacujte testo i pržite sa svake strane dok uštipci ne porumene.

Podvarak sa kolenicom i čvarcima: Samo za prave gurmane! (RECEPT, VIDEO)

Uštipci podsećaju na zimska jutra, na detinjstvo na slatki i slani doručak, na dom i porodicu