savršenstvo

Domaće buhtle: Nikad mekše i ukusnije testo! (RECEPT)

Sastojke svi imate u kuhinji, a dobićete savršeno testo u kojem ćete svi uživati

Recepti
Autor:
Domaće buhtle: Nikad mekše i ukusnije testo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg brašna za dizanog testa
  • 1 pakovanje svežeg kvasca ili 2 pakovanja suvog
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 jogurt
  • 1 jaje
  • 4 kašike ulja
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašike ruma
  • 6 dl toplog mleka (po potrebi)

Jogurt kolač sa pekmezom od višanja: Nikad jednostavniji, a ukusniji desert! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pomešajte kvasac s malo šećera i polijte ga toplim mlekom da se masa utrostruči.
  • Dignuti kvasac ulijte u brašno, dodajte preostale sastojke i umesite s toplim mlekom.
  • Pokrijte testo i ostavite da se diže na toplom mestu.
  • Testo premesite i razvaljajte debelo na prst.
  • Iseckajte 20 do 30 pravilnih četverougao i na svaki stavite nadev po želji (pekmez, čokolada..)
  • Spojite vrhove iseckanog testa i prstima zatvorite ostale otvore.
  • Stavite na veći namašćeni lim, te gnječite prema dole.
  • Pecite na 180 do 200 Celzijusa 30 do 45 minuta.
  • Izvadite iz rerne i vruće buhtle premažite uljem.

Kulinarski trik za mekani i sočni pileći file: Belo meso vam nikada više neće biti suvo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs