Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- 140 grama šećera
- 140 grama mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 dcl ulja
- 180 grama čvrstog jogurta
- pekmez od višanja za premaz biskvita
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Jaja i šećer mutite sve dok se šećer ne rastopi, a jaja postanu penasta i svetla.
- Jajima dodajte ulje i jogurt, a nakon toga i brašno s praškom za pecivo.
- Pomešajte sve sastojke da se dobro povežu, a zatim dobijenu smesu stavite u pleh obložen masnim papirom veličine 30x25 cm.
- Pecite na 180 Celzijusa oko 25, 30 minuta. Proverite uz pomoć čačkalice da li je pečeno.
- Kada ispečen biskvit izvadite iz kalupa, napravite isti postupak za drugi biskvit.
Donosimo vam recept koji će razveseliti sve ukućane
Budi deo Stil zajednice.
