NAJBOLJI I NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Sa mekanim testom i KREMASTIM filom koji se TOPI U USTIMA

Donosimo vam recept za najbolje princes krofne koje se tope u ustima.

Recepti
Autor:
NAJBOLJI I NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Sa mekanim testom i KREMASTIM filom koji se TOPI U USTIMA
Foto: PrintscreenJutjub/ Domaći Recepti

Princes krofne su francuska poslastica poznata u celom svetu pod nazivom profiterole. Prave se od kuvanog testa i imaju oblik krofnica, a pune se filom od vanile, uglavnom, ali u nekim zemljama testo se puni i drugačijim filovima.

Sastojci za testo:

  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 140 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja

Sastojci za fil:

  • 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile)
  • 1 kesica šlaga
  • 1 margarin
Princes krofne
foto: Shutterstock

Priprema:

Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu hrckave, nemojte ih pokrivati folijom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs