Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika oraha
- 1 kašika brašna
Sastojci za Fil:
- 250 g maslaca
- 6 žumanaca
- 12 kašika šećera u prahu
- 150 g mlevenog keksa
- 100 oraha
- 150 ml voćnog soka
- po 50 g bele i crne čokolade
Za ukrašavanje torte:
- 300 g šećera
- 2 čaše vode
Priprema:
- Kora: Odvojiti žumanca od belanaca, pa dobro umutiti i postepeno dodavati šećer i mutiti, pa dodati žumanca i orahe. Promešati špatulom, pa dodati brašno, pa promešati i staviti da se peče na 180 stepeni.
- Fil: Umutiti maslac i šećer u prahu, pa dodati žumanca, keks, orahe, čokoladu i sok.
- Premazati koru filom i staviti u frižider, a za to vreme pripremiti završni deo torte.
- Završni deo: U šerpicu sipati šećer i staviti na šporet da se topi, pa dodati vodu i kuvati dok se ne zgusne.
- Umutiti belanca i dodati sirup, pa promešati. Premazati preko torte i oblikovati.