GRČKI SLADOLED TORTA: Nema kremastije, topi se u ustima! Ne peče se, a gotova je OČAS POSLA

Donosimo vam recept za grčki sladoled tortu koju ćete obožavati.

Recepti
Autor:
GRČKI SLADOLED TORTA: Nema kremastije, topi se u ustima! Ne peče se, a gotova je OČAS POSLA
Foto: Printscreen Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 1l mleka
  • 300 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 500 g šlaga
  • 300 ml kisele vode
  • 300 g oraha ili lešnika
  • 250 g mlečne čokolade
  • 200 g mlevenog keksa
  • 40 g želatina

Priprema:

Skuvati mleko sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti šlag sa kiselom vodom, a želatin posebno umutiti sa malo mlake vode. Želatin dodati u prokuvano mleko, promešati i ostaviti da se stegne. Spojiti šlag i smesu sa mlekom, pa umutiti mikserom i podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu, pa umutiti, a u drugi mlevene orahe ili lešnike, pa takođe umutiti mikserom. u treći deo dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.

Dubok pleh ili tepsiju obložiti plastičnom folijom, pa filovati tortu. Prvo stavljati fil sa keksom, potom fil sa čokoladom, a na kraju fil od oraha. Ostaviti tortu u frižider da prenoći, - da se stegne. Kad je torta stegnuta. staviti tacnu preko pleha i izvrnuti foliju, da bi torta ostala na tacni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs