Sastojci:
- 1l mleka
- 300 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 500 g šlaga
- 300 ml kisele vode
- 300 g oraha ili lešnika
- 250 g mlečne čokolade
- 200 g mlevenog keksa
- 40 g želatina
Priprema:
Skuvati mleko sa šećerom i vanilinim šećerom, pa ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti šlag sa kiselom vodom, a želatin posebno umutiti sa malo mlake vode. Želatin dodati u prokuvano mleko, promešati i ostaviti da se stegne. Spojiti šlag i smesu sa mlekom, pa umutiti mikserom i podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu, pa umutiti, a u drugi mlevene orahe ili lešnike, pa takođe umutiti mikserom. u treći deo dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
Dubok pleh ili tepsiju obložiti plastičnom folijom, pa filovati tortu. Prvo stavljati fil sa keksom, potom fil sa čokoladom, a na kraju fil od oraha. Ostaviti tortu u frižider da prenoći, - da se stegne. Kad je torta stegnuta. staviti tacnu preko pleha i izvrnuti foliju, da bi torta ostala na tacni.