Kora:
- 5jaja
- 5 kašika šećera
- 50 gr mlevenih oraha
- 40gr rendane čokolade
- 1 kašika brašna
Braon fil:
- 4 žumanaca
- 4 kašika šećera
- 200 mlevenih oraha
- 100ml mleka
- 125gr šećera
- 60 čokolade za kuvanje
- 10 kašika ceđene pomorandže
- 150gr putera
Beli fil:
- 4 belanca
- 250gr šećera
- 150ml vode
Čokoladna glazura:
- 150gr čokolade za kuvanje
- 1kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 20gr putera
Priprema:
Napravite koricu tako što ćete umutiti prvo belanca sa šećerom, a potom im dodati žumanca lagano muteći. U tu masu dodajte mlevene orahe, rendanu čokoladu i jednu kašiku brašna.
Koricu ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa.
Umutite braon fil tako što ćete na pari umutiti žumanca i šećer, uz lagano dodavanje mleka. Kada dobijete gust fil dodajte čokoladu pa mutite još dok se rastopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. U prohlađen fil dodajte rastopljen puter, sok od pomorandže i orahe.
Kada ste napravili braon fil, sada napravite i beli. Umutite belanca, a na ringli rastopite šećer u malo vode. Tako prokuvanu agdu dodajte u belanca dok se ne napravi jak šam.
Filujte tortu i to ovim redosledom: korica, braon fil, beli fil, pa glazura od čokolade za kuvanje i na kraju orahe stavite po vrhu.