Oni koji su nostalgični oduševiće se ovom poslasticom jer ćev ih ukus i miris odvesti u neka dobra, stara vremena.
Sastojci:
* 2 jajeta * 1 vanilin šećer * 1 šolja kristal-šećera * 1 šolja jogurta * 1,5 šolja brašna * 1 prašak za pecivo * džem od šljiva, jagoda, borovnica, kajsija ili malina
Priprema:
1. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu da se zagreje.
2. Penasto umutite jaja s kristalnim i vanilinim šećerom (postepeno ih sipajte), nakon toga dodajte jogurt i brašno, pomešano s praškom za pecivo.
3. Najveći pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite je 10 minuta.
4. Čim izvadite koru iz rerne, uvijte je u mokru krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolajte. Nakon deset minuta skinite papir, pa koru ponovo uvijte.
5. Nakon pet minuta filujte je džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se pre služenja ohladi, pa je tek onda isecite na parčad.