Obožavamo ga

BAKIN ROLAT SA DŽEMOM: Starinska poslasica kojoj nema ravne, a sprema se za tili čas

Donosimo vam starinski recept za bakin rolat sa džemom - poslasticu kojoj nema ravne

Recepti
Autor:
BAKIN ROLAT SA DŽEMOM: Starinska poslasica kojoj nema ravne, a sprema se za tili čas
Foto: Shutterstock

Oni koji su nostalgični oduševiće se ovom poslasticom jer ćev ih ukus i miris odvesti u neka dobra, stara vremena.

Sastojci:

* 2 jajeta * 1 vanilin šećer * 1 šolja kristal-šećera * 1 šolja jogurta * 1,5 šolja brašna * 1 prašak za pecivo * džem od šljiva, jagoda, borovnica, kajsija ili malina

Rolat, Rolat sa džemom
foto: Profimedia

Priprema:

1. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu da se zagreje.

2. Penasto umutite jaja s kristalnim i vanilinim šećerom (postepeno ih sipajte), nakon toga dodajte jogurt i brašno, pomešano s praškom za pecivo.

3. Najveći pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite je 10 minuta.

4. Čim izvadite koru iz rerne, uvijte je u mokru krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolajte. Nakon deset minuta skinite papir, pa koru ponovo uvijte.

5. Nakon pet minuta filujte je džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se pre služenja ohladi, pa je tek onda isecite na parčad.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs