Pesak torta je jedan od najpoznatijih kolača bez pečenja, a ova kremasta kombinacija s keksima, kokosom i orasima bila je jedna od omiljenih poslastica u bivšoj državi i posebno su je volela deca.

SASTOJCI:
- 1 litra mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanilije
- 200g maslaca sobne temperature
- 120 g šećera u prahu
- 150 g mlevenog keksa
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g tamne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
U 250 ml mleka umutite puding, a ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodajte smesu od pudinga, promešajte i kuvajte dok ponovo ne provri. Prekrijte smesu providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Umutite penasto maslac i šećer u prahu, zatim dodajte ohlađenu smesu od pudinga. Dobro promešajte i podelite kremu na tri dela. U jednu kremu dodajte mlevene kekse, u drugu kokos, a u treću orahe. U kalupu rasporedite kreme, prvo onu sa keksima, pa sa kokosom, i na kraju kremu sa orasima. Stavite u frižider najmanje dva sata.
Pripremite glazuru tako što ćete čokolade i pavlaku mešati na srednjoj vatri dok se potpuno ne otope. Na kraju, lagano prelijte preko torte i vratite je u frižider da se ohladi dok se glazura ne stegne.