Kora: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha.
Šerbet: 200 g šećera, 250 ml vode.
Fil: 500 ml mleka, 120 g šećera, 80 g brašna, 20 g gustina, 250 g margarina, 1 vanil šećer.
Čokoladna glazura: 100 g čokolade za kuvanje, 1 kašika ulja, 3 kašike mleka.
Priprema: Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, sipati u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne pa seći na kocke i služiti.
Bonus video: