RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE: Upustvo korak po korak za pravljenje najlepšeg kolača od svih

Šubarice su kolač koji izgleda veoma komplikovano za pripremu, ali sa ovim receptom sve je tako jednostavno i brzo

Recepti
Autor:
RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE: Upustvo korak po korak za pravljenje najlepšeg kolača od svih
Ruske kape, Foto: Printscreen/youtube

Kora:

  • 20 kašika brašna
  • 20 kašika mleka
  • 10 kašika šećera
  • 4 jaja
  • 7 kašika ulja
  • 3 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 250gr šećera
  • 1l mleka
  • 250gr margarina

Glazura:

  • Malo Ulja
  • 150gr čokolade za kuvanje

Priprema: Napravite biskvit od 4 jaja, šećera, ulja, mleka, brašna i praška za pecivo. Kada ispečete koricu, ostavite da se ohladi.

Zatim skuvajte fil tako što ćete u 1 litar mleka skuvati puding razmućen sa brašnom. Kada se fil ohladi dodati margarin pa penasto umutiti.

Secite koricu u krugove, filujte šubarice, urolajte u kkokos a po vrhu premažite rastopljenu čokoladu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs