Čokolada posebno začini svaki kolač, a mislimo da ne postoji osoba na svetu koja je ne voli. Čuveni poslastičar Rudolf Van Vin neretko deli brojne trikove za pripremu najrazličitijih slatkiša, a ovoga puta je otkrio kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru koja ne puca. Uz nju će svaka vaša poslastica biti kao remek-delo.

Sastojci:
- 250 g omekšalog putera
- 300 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade (istopljene)
- 2 kašike kakao praha
- 100 g tečne slatke pavlake

Način pripreme:
Omekšajte puter i pomešajte sa šećerom. Mutite ova dva sastojka, dok ne dobijete homogenu, glatku masu. Potom dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Zatim mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a smesa postane penasta. Ukoliko vam se pojave grudvice, stavite činiju kratko u posudu sa vrelom vodom, a onda nastavite sa mućenjem. Čokoladnu glazuru naneti na kolač dok je još topla.