OBAVEZNO PROBAJTE!

SAVRŠENA ČOKOLADNA GLAZURA KOJA NE PUCA: Ovu caku čuvenog poslastičara mnoge domaćice u Srbiji NE ZNAJU

Poslastičar Rudolf Van Vin otkrio je caku za najbolju čokoladnu glazuru koju ste ikad probali!

Recepti
12:18h Autor:
SAVRŠENA ČOKOLADNA GLAZURA KOJA NE PUCA: Ovu caku čuvenog poslastičara mnoge domaćice u Srbiji NE ZNAJU
Kako poznati poslastičar pravi čokoladnu glazuru?, Foto: Profimedia

Čokolada posebno začini svaki kolač, a mislimo da ne postoji osoba na svetu koja je ne voli. Čuveni poslastičar Rudolf Van Vin neretko deli brojne trikove za pripremu najrazličitijih slatkiša, a ovoga puta je otkrio kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru koja ne puca. Uz nju će svaka vaša poslastica biti kao remek-delo.

čokolada
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 g omekšalog putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g tečne slatke pavlake
Čokolada, Topljena čokolada
foto: Shutterstock

Način pripreme:

Omekšajte puter i pomešajte sa šećerom. Mutite ova dva sastojka, dok ne dobijete homogenu, glatku masu. Potom dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Zatim mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a smesa postane penasta. Ukoliko vam se pojave grudvice, stavite činiju kratko u posudu sa vrelom vodom, a onda nastavite sa mućenjem. Čokoladnu glazuru naneti na kolač dok je još topla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs