RUČAK ZA DANAS

OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo

Piletina Marengo poreklo vuče iz Francuske, ali recept prilagođen nama napravio je Raša Vlačić

Recepti
10:59h Autor:
OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo
Piletina Marengo, Foto: Tripod production

Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema:

Potrebno je:

  • 300g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 50g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 paprika
  • 1 šaradajz
  • Prstohvat soli
  • Čaša paradajz sok
  • ½ čaše belog vina
  • Kašika meda
  • Peršun
Piletina
foto: Tripod production

Priprema: Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.

Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs