Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema:
Potrebno je:
- 300g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 50g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 šaradajz
- Prstohvat soli
- Čaša paradajz sok
- ½ čaše belog vina
- Kašika meda
- Peršun
Foto: Tripod production
Priprema: Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.
Piletina Marengo poreklo vuče iz Francuske, ali recept prilagođen nama napravio je Raša Vlačić
Budi deo Stil zajednice.