NAJUKUSNIJI OBROK OD PILETINE I PEČURAKA SPREMA SE ZA 15 MINUTA: Ukus je fantastičan - niko mu ne može odoleti

Ukoliko u kući imate pavlaku za kuvanje, vi bukvalno imate savršenu ideju za nezaboravan ručak - verujte nam na reč!

Za ukusnije trenutke
Autor:
NAJUKUSNIJI OBROK OD PILETINE I PEČURAKA SPREMA SE ZA 15 MINUTA: Ukus je fantastičan - niko mu ne može odoleti
Piletina i pečurke u sosu od pavlake za kuvanje, Foto: Shutterstock

Često pitanje svih nas jeste “Šta kuvati danas?” Od posla i svakodnevnih obaveza, malo ko od nas može da se posveti kuvanju i provođenju mnogo sati u kuhinji.

Jela koja zahtevaju pripremu od par sati za mnoge su samo misaona imenica. Međutim, ja sam našla rešenje i ono se zove Moja Kravica pavlaka za kuvanje.

Upravo je ovaj sastojak rešio moje nedaće sa spremanjem hrane. Kako pitate se – pa jednostavno. Imam par recepata za kvalitetan obrok koji se sprema za 15 do 20 minuta, a čiji je glavni sastojak Moja Kravica pavlaka za kuvanje.

Jedan od njih, omiljeni mojoj porodici je piletina sa pečurkama u belom sosu koji se idealno kombinuje uz pire krompir, a sprema se veoma brzo i porodici obezbeđuje proteine sve neophodne nutrijente.

Potrebni sastojci:

  • 500 grama pilećeg belog mesa
  • 300 grama šampinjona
  • 2 kašike ulja
  • 500 ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje
  • so I biber
  • 500 grama krompira
  • 50 grama Moja Kravica maslaca

Priprema: Na malo ulja prodinstati piletinu isečenu na kockice. Kad piletina dobije zlatno žutu boju, izvaditi je I ostaviti sa strane. U isti tiganj u kojem se piletina pržila prodinstati sitno iseckane pečurke. Vratiti piletinu I dodati so I biber, a potom sipati i Moja Kravica pavlaku za kuvanje.

Sve izmešati i pustiti da se krčka još 5 minuta. Skuvati krompir, procediti ga i dodati so i maslac. Izmešati i servirati uz sočnu piletinu u belom sosu. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs