Ćufte u belom sosu su jelo koje se sprema veoma brzo, a tako je ekonomično i ukusno da će postati vaš omiljeni ručak. Tajna sočnosti ovih ćufti nalazi se u pavlaci za kuvanje Moja Kravica.
Potrebno je:
- 500 grama mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 veza svežeg peršuna
- so, biber, ulje
- 400 ml pavlake za kuvanje Moja Kravica
Priprema: U jednoj činiji izmešajte meso, začine, pola veze svežeg peršuna i sitno seckan luk, kao i jedno jaje. Kada izmešate sadržaj pravite ćuftice koje ćete poređati u vatrostalnu činiju, blago podmazanu uljem. Prekrijte folijom činiju i stavite sve u rernu na 200 stepeni celzijusa na oko pola sata. Sklonite foliju, nalijte pavlaku za kuvanje Moja Kravica, iseckajte preko preostali peršun i opet sve vratite u rernu da se zapeče na oko 10 minuta.