KREMASTI RIŽOTO SA POVRĆEM: Ručak koji asocira na Španiju, leto i čisto uživanje – SPREMAN ZA 20 MINUTA

Ako ste željni aromatične kuhinje koja podseća na leto, isprobajte recept za kremasti rižoto sa povrćem

Za ukusnije trenutke
12:06h Autor:
KREMASTI RIŽOTO SA POVRĆEM: Ručak koji asocira na Španiju, leto i čisto uživanje – SPREMAN ZA 20 MINUTA
Kako Španci spremaju rižoto?, Foto: Shutterstock

Kuvanje je za mene čista magija. To je opuštajući proces kojem se često vraćam. Kuhinja je moje carstvo, mesto gde vreme prestaje, gde se misli stišavaju, mesto gde počinje magija mirisa i ukusa.

Rado isprobavam nove recepte, uživajući u krajnjem proizvodu, ali i želji mojih ukućana da degustiraju najnovije jelo.

Željna leta i Španije, ovih dana sam odlučila da spremim kremasti rižoto od povrća i Moja Kravica pavlaka za kuvanje.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je 20 minuta:

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rendana šargarepa
  • 100 grama pasulja iz limenke
  • 100 grama kukuruza šećerca
  • 200 grama pirinča
  • so i biber
  • 2 dcl Moja Kravica pavlaka za kuvanje

Priprema: Na malo ulja prodinstajte sitno seckanu glavicu crnog luka i rendanu šargarepu. Zatim dodajte sitno seckanu crvenu i zelenu papriku. Dodajte opran pirinač. Posolite i dodajte biber. Ostavite da se krčka oko 5 minuta, ali mešajte kako pirinač ne bi prigoreo. Dodajte pasulj iz konzerve i kukuruz šećerac. Promešajte i nalijte Moja Kravica pavlaku za kuvanje. Ostavite da se sve skrčka oko 15 minuta, pa toplo poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs