SPANAĆ SA MLINCIMA OSVAJA I NAJVEĆE GURMANE: Pravi se začas, a iskusne kuvarice koriste 1 sastojak zbog kog je NEODOLJIV

Ne postoji jednostavnije, a ukusnije jelo od spanaća sa mlincima u kremastom sosu pavlake za kuvanje. Najbolje od svega je što je ovo jelo izuzetno jeftino za pripremu

Za ukusnije trenutke
Autor:
SPANAĆ SA MLINCIMA OSVAJA I NAJVEĆE GURMANE: Pravi se začas, a iskusne kuvarice koriste 1 sastojak zbog kog je NEODOLJIV
Foto: Shutterstock

Naime, obično vlada predrasuda da zdraviji obroci i nisu tako ukusni ili da je potrebno više novca za njih, što uopšte nije tačno! Otkrivamo vam idealan obrok sa spanaćem i mlinicma, koji sadrži i jedan nezaobilazan sastojak - Moja Kravica pavlaku za kuvanje!

Svako ko je probao ovaj specijalitet istakao je da mu upravo ta namirnica daje neodoljiv ukus! A nije ni čudo što se neretko može čuti od žena da je dodaju u skoro sva jela, jer budu neuporedivo lepša!

Spanać sa mlincima napravićete začas, a na vašem stolu imaćete fenomenalan ručak koji možete da jedete bez griže savesti!

Potrebni sastojci:

  • 200 g mlinaca
  • 200 g Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 300 g barenog spanaća
  • 1 čaša Moja Kravica kisele pavlake
  • so
  • biber
  • sušeni biljni začin

Način pripreme: U tiganju prvu zagrejte malo ulja, a potom dodajte bareni spanać da se proprži. Zatim u spanać dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje, so, biber, sušeni biljni začin i kratko ukrčkajte.

Nakon toga izlomite mlince i ubacite ih u ključalu vodu, začinjenu kašikom biljnog začina ili soli. Kada omekšaju, ocedite ih dobro od vode.

Pomešajte smesu sa spanaćem i mlince, te prespite sve u đuvečaru za pečenje. Jelo pecite oko 30 minuta na 200 °C, odnosno dok ne porumeni.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs