Kvalitetan komad goveđeg mesa treba da se spremi sa punom pažnjom kako bi se istakao ukus, a sačuvali svi nutrijenti. Pred vama je jedan neobičan, a tako jednostavan recept za ramstek u sosu od lešnika. Egzotično, a opet dostupno i tako ukusno.

Potrebno je:

  • 1 kvalitetan komad goveđeg mesa
  • Pavlaka za kuvanje Moja kravica
  • komadić putera
  • so i biber
  • 1 jabuka
  • 20 grama lešnika
  • 2 čena belog luka
  • malo majčine dušice
  • malo maslinovog ulja
  • malo rukole

Priprema: Goveđe meso izbockajte viljuškom pa utrljajte so i biber. U zagrejan tiganj na malo putera stavite da se meso prži. U tiganj dodajte i struk majčine dušice i 2 čena belog luka i još malo maslaca. Kada se meso proprži dobro s jedne i s druge strane isecite ga na manje komade pa servirajte u tanjir na rukoli.

Za to vreme napravite sos od lešnika tako što ćete u tiganju na malo maslaca propržiti jednu sitno seckanu jabuku i seckane lešnike. Dodajte pavlaku za kuvanje pa nakon što se sve kratko zajedno krčkalo, preručite sos u posebnu činiju i poslužite uz ramstek. Uživajte!

00:45
Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika Izvor: Kurir televizija

Ukoliko želite da vratite energiju telu tokom zimskih dana, spremite sebi jedno kvalitetno jelo koje će vam dati snagu za naredne dane