Kvalitetan komad goveđeg mesa treba da se spremi sa punom pažnjom kako bi se istakao ukus, a sačuvali svi nutrijenti. Pred vama je jedan neobičan, a tako jednostavan recept za ramstek u sosu od lešnika. Egzotično, a opet dostupno i tako ukusno.
Potrebno je:
- 1 kvalitetan komad goveđeg mesa
- Pavlaka za kuvanje Moja kravica
- komadić putera
- so i biber
- 1 jabuka
- 20 grama lešnika
- 2 čena belog luka
- malo majčine dušice
- malo maslinovog ulja
- malo rukole
Priprema: Goveđe meso izbockajte viljuškom pa utrljajte so i biber. U zagrejan tiganj na malo putera stavite da se meso prži. U tiganj dodajte i struk majčine dušice i 2 čena belog luka i još malo maslaca. Kada se meso proprži dobro s jedne i s druge strane isecite ga na manje komade pa servirajte u tanjir na rukoli.
Za to vreme napravite sos od lešnika tako što ćete u tiganju na malo maslaca propržiti jednu sitno seckanu jabuku i seckane lešnike. Dodajte pavlaku za kuvanje pa nakon što se sve kratko zajedno krčkalo, preručite sos u posebnu činiju i poslužite uz ramstek. Uživajte!