Kafanska čorbica koja krepi telo: Za kremastu teksturu, pred sam kraj kuvanja, dodajte 1 važan sastojak

Ukoliko ste željni prave kafanske čorbice, ne morate da idete u restoran - dovoljno je da istu spremite kod kuće po proverenom receptu.

Za ukusnije trenutke
11:16h Autor:
Kafanska čorbica koja krepi telo: Za kremastu teksturu, pred sam kraj kuvanja, dodajte 1 važan sastojak
Trik za spremanje kafanske čorbe, Foto: Promo

Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje Moja Kravica.

Potrebno je:

  • 1 luk
  • malo ulja
  • 1 celer
  • 1 zelen za supu
  • 1 krompir
  • 1 žumance
  • 1 kašika pavlake
  • Pileće meso od 1 bataka
  • malo svežeg peršuna
  • Pavlaka za kuvanje Moja kravica

Priprema: Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.

Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje Moja kravica direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs