Potaž od celera možete poslužiti na sasvim neobičan način koji će oduševiti vaše ukućane, s tim što će dobiti omiljenu krem čorbicu serviranu na egzotičan način. Celer u celeru je onaj kec u rukavu kojem ćete se rado vraćati.
Potrebno:
- 1 celer
- 1 glavica crnog luka
- 1 pavlaka za kuvanje Moja kravica
- So i biber
- Seckan peršunov list
Priprema: Celer očistiti i iseći mu vrh, a zatim ga izdubiti. Sredinu koju ste izdubili propržite sa lukom u šerpici, a potom naliti vodom i ostaviti da se kuva. Kada se čorbica skuva, izblendajte je sa štapnim mikserom pa joj dodajte začine. Pavlaku za kuvanje Moja kravica umutiti u posebnoj činiji. Nakon što je čorbica kuvana možete je servirati u izdubljen celer, a kao dekoraciju stavite prstohvat seckanog peršuna.