KREMASTE MAKARONE SA PILETINOM I PAVLAKOM ZA KUVANJE: Neodoljivog su ukusa, a gotove su za manje od 20 minuta

Ukoliko ste u strci sa vremenom i ne znate šta da skuvate, naš predlog su kremaste makarone sa piletinom i pavlakom za kuvanje

Za ukusnije trenutke
Autor:
KREMASTE MAKARONE SA PILETINOM I PAVLAKOM ZA KUVANJE: Neodoljivog su ukusa, a gotove su za manje od 20 minuta
Makaroni sa piletinom u pavlaci za kuvanje, Foto: Shutterstock

Oduvek sam bila u trci sa vremenom, a kako se obim posla povećavao, tako je slobodno vreme postajalo sve veći luksuz. Došlo je do toga da sam počela sve manje da kuvam, uprkos tome što uživam u tome.

Dugo sam tragala za načinom na koji mogu uštedeti vreme i ponovo uživati u svojim omiljenim aktivnostima. Došla sam do genijalne ideje. Setila sam se svojih studentskih dana kada mi je organizacija bila fenomenalna, a sve sam postizala jer sam uvek imala namirnice koje su spas u svakoj situaciji.

Jedna od tih namirnica bila je Moja kravica Pavlaka za kuvanje, bez koje nisam mogla da zamislim studenske dane. Tada sam koleginici sa fakulteta uvek govorila: “Kada imaš nju, imaš sve!”

Setivši se toga, odmah sam otišla u market i uzela par komada pavlake za kuvanje koja se skoro u sve meša. Zatim sam napravila omiljeno jelo iz studentskih dana - Makarone sa piletinom i pavlakom!

Zasukala sam rukave i odmah pozvala koleginicu sa kojom sam provodila studentske dane da dođe na ručak.

Recept je vrlo jednostavan, a za pripremu ovog preukusnog obroka treba manje od 20 munuta:

Sastojci:

  • 150 ml Moja kravicva Pavlake za kuvanje
  • 400 g makarona
  • 400 g belog pilećeg mesa
  • Suvi biljni začin
  • Biber
  • Ulje
  • Peršun

Priprema: Belo pileće meso iseckati na kockice. Staviti ga na zagrejano ulje, da se prži. Po ukusu, začiniti meso začinima I biberom. Meso ne treba da porumeni. Čim malo počne da rumeni skloniti ga sa vatre i držati na šporetu. Makarone staviti da se kuvaju u posoljenoj i provreloj vodi, u koju se doda jedna kašika ulja. Skuvane makarone ocediti. Oceđene makarone ubaciti u tiganj sa prženom piletinom i dobro promešati. Vratiti na šporet, a zatim dodati Moja kravica Pavlaku za kuvanje i sve lepo sjediniti. Skloniti sa šporeta i služiti toplo. Odozgo možete posuti malo peršuna. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs