Svaki dan je posebna prilika, te uvek možete da pronađete način kako da ugodite voljenoj osobi i sebi. Ne mora uvek da se ide u skupe restorane, zar nije prelepo kada se sami potrudite da napravite romantično veče kod kuće?
Lagana večera uz omiljeno piće, slatkiš, muziku i sveće može mnogo više užitka da vam pruži od bilo kog popularnog mesta.
Naime, ne dozvolite da vas to veče ometa bilo šta, ugasite internet i televizor, jer vi treba da budete u fokusu. Pažljivo postavite sto, ali bez preterivanja, dovoljno je par mirisnih sveća i po neki cvet. A uz to možete kupiti svojoj voljenoj osobi i neki mali poklon, kao znak pažnje.
Idealan meni može da izgleda ovako:
1. Predjelo: Brusketi sa pršutom, sirom i smokvama
Sastojci:
- Hleb
- Smokve
- Pršuta
- Sir (po izboru)
Priprema: Hleb isecite na kriške i stavite u pleh. Trebalo bi da se peče par minuta, kako bi bio što hrskaviji (ili ga ubacite u toster, ako imate, što je brža varijanta).
Za to vreme, operite dobro smokve, odsecite im vrhove, a potom ih isecite po polovini. Poređajte ih u vreo tiganj i pecite sa obe strane, naizmenično, na svakih nekoliko minuta. Kada krene da se hvata korica smokve su gotove, a za to je potrebno oko desetak minuta. Ukoliko želite, možete ih iseći dodatno. Hleb izvadite iz rerne i namažite sir preko. Ređajte preko pršute i dodajte smokve.
2. Glavno jelo: Alfredo pasta sa piletinom
Sastojci:
- 200 g taljatela
- 2 pileća filea
- 1/2 crnog luka
- 6 pečuraka
- 1,5 šolja pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 šolje parmezana
- 1/2 kašike mlevenog belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
Priprema: Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku putera. Sačekajte da se otopi, pa dodajte seckani crni luk. Kada se on proprži, sipajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.
3. Poslastica
Za desert možete kupiti kolače ili sladoled koji je idealna kremasta poslastica za letnje večeri. A savršen izbor, po mišljenje mnogih, uvek je upravo Kapri, jer šta ima romantičnije od vanile i jagoda, uz čokoladu.