Novo jelo teško je naći i onim ljudima koji kuvaju svaki dan najviše ponestaje ideja za različit obrok. Ali ovakvo jelo sigurno do sada niste spremali:
Sastojci:
- 300-400 grama špecli
- 3 mlada crna luka
- 100gr. šumskih pečuraka ili 200gr. šampinjona
- 3-4 paprike
- 400gr. pilećeg filea
- Ulje, so, biber
Bešamel sos:
- 30gr. putera
- Ulja,
- 1,5 kašike brašna,
- so, biber, beli luk
- 250ml. mleke,
- 300ml. pavlake za kuvanje
Priprema: Na tiganju prodinstajte pečurke, a potom im dodajte mladi luk, a zatim i paprike i pileći file. Začinite sa biberom i sa soli, a potom sklonite sa ringle kada se izdinsta do kraja.
U šerpi skuvajte špecle, a možete i široke rezance. Za to vreme napravite bešamel sos tako što ćete rastopiti puter, pa dodati beli luk, a potom i brašno. Kada se sve lepo uprži dodajte mleko, a onda i pavlaku za kuvanje i začine.
Kada sve provri, sklonite sa ringle i servirajte. Serviranje uradite tako što ćete na poslužavniku staviti špecle, preko njih sos, a potom bešamel sos i rendan kačkavalj. Uživajte.