Ukolko postite Vaskršnji post, vreme je za jedan kaloričan posni obrok:

Sastojci za testo:

  • 650 gr. brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300-350ml. vode.

Fil:

  • 150gr. sremuša
  • 300gr. zeleni deo crnog luka
  • 50gr. peršuna
  • 1kg. krompira,
  • so po ukusu i biber.

Za premazivanje:

  • 200gr. posnog margarina
  • 200ml. ulja.
pita-2.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Iseckajte zeleni deo crnog mladog luka, potom iseckajte i sremuš, ali i peršun. Izmešajte sve u velikoj činiji i sve posolite i dobro izgnječite. Izrendajte krompir i dodajte ga sremušu i luku. Dodajte biber.

Zamesite testo od brašna, malo soli i vode. Testo razvijte pa filujte sa filom od krompira i sremuša. Dobro ga premažite sa margarinom i uljem, srolajte po želji, stavite u pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.

Posna pita od sremuša i krompira je kaloričan, a opet tako zdrav obrok