Glazura je kruna svakog kolača. Međutim, koji preliv odgovara kojem desertu? Ovo pitanje muči mnoge domaćice.

Stoga, mi vam u nastavku teksta donosimo tri najbolja recepta za glazure i odgovor na pitanje kojim vrstama kolača odgovaraju.

Glazura od šećera u prahu

Sastojci:

• 150 g šećera u prahu

• 2-3 kašike vode

Priprema:

  • Mešajte oba sastojka sve dok ne dobbijete kremastu glazuru.

Namena:

  • Ova jednostavna glazura od šećera u prahu i vode idealna je za sve svetle kolače, poput kolača od banana, od pistaća, vanile, cimeta, šargarepe. Dobar je i za kolač od limuna, s tim što kod ove poslastice umesto vode možete koristiti limunov sok.

Tri najlepše torte za slavu: Neprevaziđeni klasici srpske kuhinje! (RECEPTI)

banana-torta-shutter.jpg
Foto: Shutterstock


Čokoladna glazura

Sastojci:

• 150 g čokolade za kuvanje

• 120 g maslaca

Priprema:

  • Pomešajte sastojke i rastopite u posudi na šporetu.

Najukusnije čokoladne oblande: Poslastica detinjstva kojoj se svi rado vraćamo! (RECEPT)

shutterstock-193754114.jpg
Foto: Shutterstock

Namena:

  • Ovu glazuru upotrebljavajte za tamnije vrste kolača, kao što je čokoladni kolač, kolač od maka...

  • Po želji možete dodati i malo za aromatičniji ukus.


Glazura od pavlake ili jogurta

Sastojci:

• malo cimeta

• 1-2 kašike pavlake ili jogurta

• malo šećera u prahu

Priprema:

  • Pomešajte sastojke i dodajte šećera u prahu da se malo zgusbne.
  • Zatim, dodajte malo cimeta.

Brza baklava od 5 sastojaka: Sočni, slatki greh kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)

Namena:

Reč je o tečnijoj glazuri, koja pak nije slatka i gusta kao prva dva recepta.

Ova glazura idealna je za pripremu voćnih i svetlijih kolača, poput kolača od malina, sira, kokosa, kao i mafina.

Brzi domaći čokoladni rolat: Poslastica koju obožavaju sve generacije! (RECEPT)

Njihova priprema neće vam oduzeti mnogo vremena, a idu uz razne vrste kolača