Sastojci za nadev s pudingom: • 1 pakovanje pudinga od vanile
• 400 ml mleka
• 1 jaje
• 2 kašike šećera
• 200 grama punomasnog kisele pavlake
Sastojci za testo:
• 550 grama brašna
• ½ kockice kvasca
• 100 grama šećera
• 1 jaje
• ½ kašičice narendane kore od limuna
• 250 ml mlakog mleka
• 100 grama mekog maslaca
• prstohvat soli
Sastojci za posipanje:
• šećer u prahu
Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Božanstveno mekane, tope se u ustima! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte prašak za puding sa 3 kašike hladnog mleka.
- Stavite mleko u lonac, te unutra razmutite jaje i ugrejte.
- Zakuvajte mleko, te umešajte u to smesu za puding, pa ostavi da se kuva još oko minut.
- Sklonite lonac sa šporeta, prelijte puding u šolju da se malo ohladi.
- Nakon 10 minuta umešajte pavlaku.
- Prekrijte šolju (npr. aluminijskom folijom) da se na pudingu ne napravi kožica.
- Pripremite testo tako što ćete najpre oko pet minuta mutiti brašno, kvasac, šećer, koru od limuna, mlako mleka, meki maslac i jaje.
- Potom prekrijte testo, te stavite na toplo mesto da se diže oko 45 minuta dok otprilike ne udvostruči volumen.
- Zatim ga još jednom promesite rukama.
- Izvaljajte testo na pobrašnjenoj površini, te naseckajte na trouglove.
- Svaki premažite sa 1 do 2 kašike pudinga, te oblikujte trouglove u kiflice.
- Pri tome najdužu stranu trougla najpre preklopite pa onda namotajte.
- Pre nego što stavite kiflice u rernu, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje da se diže još 15 minuta.
- Na kraju pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 170 Celzijusa do zlatnožute boje oko 25 minuta.
- Ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
- Pre posluživanja ih pospite šećerom u prahu.