Potrebno:
1/4 šolje nesoljenog maslaca
6 grančica sveže majčine dušice (može i suhog timijana)
1 lovorov list
2 kilograma crnog luka (vertikalno sečenog)
1 kašika šećera
6 šolja neslanog junećeg bujona (voda u kojoj se kuvala junetina)
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika soli
1 kašika crnog mlevenog bibera
24 kriške baget hleba
100 grama tvrdog sira
Priprema: Na dno velike šerpe stavite maslac, majčinu dušicu, lovorov list, pa dodajte isečen luk. Pospite sve to šećerom. Poklopite i pustite da se sve karamelizuje.
Kada vidite da je luk poprimio čokoladnu boju, uklonite majčinu dušicu i lovorov list. Zatim dodajte juneći bujon, sirće, so i biber. Kuvajte oko pola sata na visokoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Istostirajte kriške baget hleba. U vatrostalne činije sipajte supu pa preko stavite 2 kriške baget hleba i dve kriške tvrdog sira. Sve to stavite u rernu i zapecite dok se sir ne istopi i malo porumeni.
Servirajte toplo.