Francuziznaju caku da ovaj sos, nadaleko poznat, bude ukusan svaki put. Tajni sastojak koji da poban ukus ovom prelivu je muškatni orah. Odlično se slaže uz testenine, ali i uz meso ili ribu.

Buće vam potrebno:

  • 3 - 4 supene kašike maslaca
  • 3 ravne supene kašike brašna
  • 2 i 1/2 - 3 šolje svežeg mleka
  • Prstohvat soli
  • 2 žumanca
  • Muškatni orah

Punjene lepinje iz tiganja: Nema lepšeg obroka od ovog! (RECEPT, VIDEO)

shutterstock-505243126.jpg
Foto: Shuterstock

Priprema:

Propržitebrašnou maslacu, uz neprestano mešanje žicom i postepeno dodavanje mleka.

Posolite, dodajte muškatni orah i ostavite da se krčka 6-7 minuta.

Po zelji umutite 2 žumanca, pa i njih dodajte, uz neprestano i intenzivno mešanjejoš 2 minuta.

Brazilske loptice od brašna i sira: Predjelo na koje ćete se navući! (RECEPT)

Ovako ukusan sos sigurno niste probali