Francuzi znaju caku da ovaj sos, nadaleko poznat, bude ukusan svaki put. Tajni sastojak koji da poban ukus ovom prelivu je muškatni orah. Odlično se slaže uz testenine, ali i uz meso ili ribu.
Buće vam potrebno:
- 3 - 4 supene kašike maslaca
- 3 ravne supene kašike brašna
- 2 i 1/2 - 3 šolje svežeg mleka
- Prstohvat soli
- 2 žumanca
- Muškatni orah
Punjene lepinje iz tiganja: Nema lepšeg obroka od ovog! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
Propržite brašno u maslacu, uz neprestano mešanje žicom i postepeno dodavanje mleka.
Posolite, dodajte muškatni orah i ostavite da se krčka 6-7 minuta.
Po zelji umutite 2 žumanca, pa i njih dodajte, uz neprestano i intenzivno mešanje još 2 minuta.
Brazilske loptice od brašna i sira: Predjelo na koje ćete se navući! (RECEPT)