probajte

RUČAK ZA DANAS: Šnicle u susam sosu. Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)

Jedno je sigurno - obožavaćete ga

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Šnicle u susam sosu. Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Za ovaj ručak imamo samo jednu reč - Fantastičan! Probajte i shvatićete zašto!

Sastojci:

  • 8 šnicli
  • so i biber
  • 2 pune kašike brašna
  • 2 pune kašike susama
  • ulje za prženje
  • 700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke
  • peršunov list

Priprema:

Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.

Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.

U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

ručakmeso