isprobajte

Brzinske japanske palačinke: Mekane kao pamuk, sočne kao lubenice! (RECEPT)

Japanske palačinke podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, dok je testo trostruko mekše

Recepti
13:27h Autor:
Brzinske japanske palačinke: Mekane kao pamuk, sočne kao lubenice! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

• 2 jaja

• ¾ šolje mleka

• 1 kašičica ekstrakta vanile

• 1 2/3 šolje brašna

• 1 ¾ kašičice praška za pecivo

• 3 kašike šećera

Palačinke sa bundevom: Neodoljiva poslastica koja mami na zalogaje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Umutite penasto jaja, mleko i ekstrakt vanile u velikoj posudi.
  • U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, te dodajte u tečnu smesu.
  • Ostavite da smesa za palačinke odstoji oko 15 minuta.
  • Stavite veliki tiganj s malo ulja na srednjoj vatri na ringli.
  • Ulijte porciju testa (oko četvrtine testa) i čekajte dok se ne pojave mehurići. Tada su palačinke spremne za okretanje.
  • Kad se isprži i druga strana, palačinke poslužite sa sirupom, voćem ili – tipično japanski – maslacem.

Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs