Priprema se bez šećera i maslaca.
Sastojci:
• 400 grama ovsenih pahuljica
• 3 srednje velike jabuke
• 2 kašike maslinovog ulja
• 230 grama jogurta
• 1 kašičica praška za pecivo
• 1kašičica cimeta
• 100 grama meda
• 3 jaja
• 2 kašike kakaa u prahu
• šaka orašastih plodova po želji
Kuglof sa višnjama: Moćno i sočno savršenstvo koje će vas istog trena osvojiti! (RECEPT)
Priprema:
• Ogulite i naseckajte jabuke.
- Napravite od njih pire uz pomoć štapnog miksera.
- Dodajte ovsene pahuljice, te sve fino izmiskajte u pire.
- Razdvojite belanca od žumanaca, te penasto pomešajte žumanca i med, a onda dodajte jogurt i maslinovo ulje.
- Umešajte pire od jabuka, te prašak pa pecivo i cimet.
- Umutite od belanaca čvrst sneg, te postepeno umešajte u smesu.
- Testo potom razdelite na dva dela u razmeri 2:1.
- U manji deo umešajte kakao u prahu, te orašaste plodove.
- Premažite kalup za kuglof s uljem od kokosa, te stavite jedno testo na drugo u kalup.
- Pecite kolač u rerni zagrejnoj na 150 Celzijusa oko sat vremena.
Slatki kuglof s kandiranim voćem: Ne postoji kolač koji se brže pravi! (RECEPT)