Sastojci:
Foto: Shutterstock
Preliv:
- 20 dag tamne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
- U posudi umutite penasto maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte jaja, te nastavite da mutite.
- Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i skrobnim brašnom, te odmah sipajte i mleko.
- Dobićete nešto gušću smesu, te je sjedinite mikserom podešenim na srednju brzinu.
- Na kraju dodajte oceđene višnje iz kompota, te ih promešajte varjačom.
- Kalup za kuglof nauljite i pospite brašnom.
- Smesu rasporedite ravnomerno kašikom po kalupu i pecite u rerni
- zagrejanoj na 170 Celzijusa oko sat vremena.
- Na kraju obavezno probodite čačkalicom da vidite da li je dovoljno pečen.
- Izvadite kuglof iz rerne i ostavite da odstoji u kalupu 5 minuta.
- Zatim ga izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
Kada jednom isprobate ovaj recept, pravićete ga uvek za desert
Budi deo Stil zajednice.