Sastojci:
- 35 dag maslaca
- 30 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 35 dag glatkog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 50 grama skrobnog brašna
- 1 dcl mleka
- 1 kompot od višanja
Kuglof od limuna: Najsočnija poslastica koju ćete ikad probati! (RECEPT)
Preliv:
- 20 dag tamne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
- U posudi umutite penasto maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte jaja, te nastavite da mutite.
- Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i skrobnim brašnom, te odmah sipajte i mleko.
- Dobićete nešto gušću smesu, te je sjedinite mikserom podešenim na srednju brzinu.
- Na kraju dodajte oceđene višnje iz kompota, te ih promešajte varjačom.
- Kalup za kuglof nauljite i pospite brašnom.
- Smesu rasporedite ravnomerno kašikom po kalupu i pecite u rerni
- zagrejanoj na 170 Celzijusa oko sat vremena.
- Na kraju obavezno probodite čačkalicom da vidite da li je dovoljno pečen.
- Izvadite kuglof iz rerne i ostavite da odstoji u kalupu 5 minuta.
- Zatim ga izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
Kuglof s višnjama, mekan i mirisan: Ukus koji vole sve generacije! (RECEPT)