Sastojci: 450 g brašna, 100 ml mleka, 2 jaja, 15 g kvasca, 2 kašike šećera, korica limuna, 1 vanilin šećer, 2 kašike masti, so, suvo grožđe.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljeni i nadošli kvasac. Dodati koricu limuna, vanilin šećer, brašno i so. Umesiti glatko mekše testo i ostaviti da raste na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Za to vreme mast isprati u 4 hladne vode.
Naraslo testo podeliti na 3 dela - jednu malu lopticu za sredinu i dve veće jednake. Veće razviti najtanje što možete. Premazati mašću i posuti suvim grožđem, pa uviti u rolat i rukama još malo razvući. Ponoviti sa drugom većom lopticom.
Spojiti kraj jedne i druge i ispelesti pletenicu. Ubaciti u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Najmanju lopticu takođe razviti, premazati i posuti suvim grožđem, uviti sa suprotnih strana i preseći na sredini, pa i nju isplesti i saviti u krug i staviti na sredinu.
Ostaviti da stoji na hladnom pokriveno celu noć i sutra ujutru ispeći na 180 stepeni oko 45 minuta. Najbolje je da stoji celu noć, ali može da se peče i posle sat vremena stajanja.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)