TRIK PROFESIONALNIH KUVARA KOJI JE ODUŠEVIO DOMAĆICE: Uz 1 sastojak riba se više neće LEPITI ZA TIGANJ prilikom prženja

Riba spada u namirnice koje obavezno morao da se nađu na našem jelovniku, a iz sledeći trik ćete je veoma lako spremati.

Recepti
06:08h Autor:
TRIK PROFESIONALNIH KUVARA KOJI JE ODUŠEVIO DOMAĆICE: Uz 1 sastojak riba se više neće LEPITI ZA TIGANJ prilikom prženja
Kako da se riba ne lepi za tiganj?, Foto: Profimedia

Lekari preporučuju da se riba jede bar dva puta nedeljno, mada mnogi je izbegavaju zbog načina spremanja, koje zahteva malo veštine. Međutm, iskusne domaćice su otkrile sjajan trik - saznajte kako možete da je ispržite, a da vam se uopšte ne zalepe za tiganj. Uz njega, ova namirnicu koja donosi brojne blagodeti organizmu će vam uvek ispasti savršeno!

Riba, Omega 3
foto: Shutterstock

Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipajte malo ulja.

Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite).

Bakalar, Riba
foto: Ilustracija / Shutterstock

Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.

(Stil / Stvar ukusa)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs