RECEPT ZA MAĐARSKI LANGOŠ: Punjene lepinjice od prženog testa, SOČNE I MEKANE kao duša

Morate da probate ovaj čuveni mađarski specijalitet, toliko je dobar da ćete ga sigurno spremati iznova i iznova

Recepti
Autor:
RECEPT ZA MAĐARSKI LANGOŠ: Punjene lepinjice od prženog testa, SOČNE I MEKANE kao duša
Foto: Shutterstock

Sastojci: 350 ml vode, 2 kašike ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 25 g kvasca, 500 g brašna.

Premaz: 50 ml vode, 50 ml ulja, 4 čena belog luka.

Nadev: manja čaša pavlake, 100 g kačkavalja.

Priprema: Pomešati ulje i vodu i dodati sitno seckani beli luk.

U mlakoj vodi razmutiti šećer i kvasac. Brašno i so i izmešati u vangli i u sredini napraviti udubljenje, pa tu sipati nadošli kvasac i umesiti glatko, mekano testo. Odozgo premazati sa malo ulja i ostaviti da stoji 20 minuta na toplom da se udvostruči.

Blago premesiti pa vaditi loptice i nauljenim dlanovima rastanjiti i pržiti na ulju sa obe strane. Vaditi na papirni ubrus da upije višak ulja, pa prebaciti na tanjir, premazati premazom od belog luka, pa namazati pavlakom i odozgo izrendati kačkavalj.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs