Sezona slava je pred nama, zato izvadite papir i olovku i zapišite ove recepte za najlepši slavski desert. Jer, pite i pičenje ćete lako spremiti, ali najviše pažnje na slavama se obraća na sitne kolače i torte.
Donosimo vam recepte za 3 najlepše slavske torte:
Potrebno je:
- Sastojci za kore (pleh 30 x 20 cm, 4 korice): 16 belanaca, 20 kašika šećera, 24 kašike mlevenih, pečenih lešnika.
- Sastojci za fil: 12 žumanaca, 5 kašika šećera, 750 ml mleka, 6 kašika brašna, 250 g margarina ili maslaca, 100 g šećera u prahu, 100 g bele čokolade.
- Još: 250 ml slatke pavlake, 200 g kisele pavlake ili krem sira, malo mlevenih pečenih lešnika ili oraha za posipanje.
Način pripreme pogledajte na ovom linku:
Moskva šnit torta
Sastojci za 4 kore prečnika oko 23 cm:
- 10 belanaca
- 220 g šećera
- 200 g krupno mlevenih oraha
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 kašike brašna
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 250 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 g putera
- 2 dl slatke pavlake
- Voće po potrebi: višnje, ananas i breskve (ukupno 500-700g).
Kako se sprema torta Moskva šnit po orginalnom receptu pogledajte ovde:
Grčka torta
Potrebno za 1 koru:
- 4 belanca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika mlevenih oraha
- 6 kašika mlevene plazme
- (ukupno vam je potrebno 3 kore, pa ovaj postupak pravljenja kore ponovite 3 puta)
Potrebno za fil 1.:
- 12 žumanaca
- 250gr šećera
- 5 kašika brašna
- 750-800ml mleka
- Završni fil 2.:
Prethodno pripremljeni krem
- 250 grama putera
- 150 grama šećera
- 100gr milka bele čokolade
- 100 gr milka noisete čokolade
- 150 gr seckanih oraha
- 150 gr mlevene plazme
Način na koji se priprema Grčka torta pogledajte ovde:
Bonus video:
Torte su nešto što se najviše pamti sa slavske trpeze, zato se ove godine opremite najboljim receptima
Torte su nešto što se najviše pamti sa slavske trpeze, zato se ove godine opremite najboljim receptima