Ovu slatku ili slanu poslasticu vole svi, kako mladi tako i stari. Palačinke su čest gost na trpezi skoro svake porodice a možete ih upotpuniti sa pregršt različitih priloga.

Umesto brašna, upotrebite zdravu i jeftinu namirnicu zahvaljujući kojoj vas neće gristi savest ako ih pojedete više nego što ste planirali.

Neretko ih izbegavamo zbog pšeničnog belog brašna i šećera. Međutim, ako umesto brašna upotrebite dobro samlevene ovsene pahuljice – čeka vas ukusan i zdrav obrok za pamćenje!

ovsene-pahuljice.jpg
Foto: Thinkstock

Namažite ih nadevom po želji i uživajte u svakom zalogaju, a sigurni smo da ćete ih praviti često.

Sastojci: (za 10 palačinki)

  • 200 grama mlevenog ovasa - ovsene pahuljice
  • 35 grama gustina
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jaja
  • 360 ml mleka (ako pravite posne palačinke, može biljno)
  • 360 ml vode

Priprema:

Umutite dobro dva jaja pa im dodajte mlevene ovsene pahuljice. Kada dobro promešate, dodajte gustin, po ponovo promešajte.

Postepeno dodajte mleko i vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, da ovas upije više tečnosti.

shutterstock-1252068121.jpg
Foto: Shutterstock

Zagrejte blago podmazan tiganj na srednjoj vatri, pa sipajte testo manjom kutlačom, vrteći tiganj da se lepo rasporedi.

Pržite minut-dva, pa okrenite i pržite još 30 sekundi. Filujte po želji, prijatno! Prenosi Espresco.rs

palacnike-kurir-dva.jpg
Foto: IGY THE COOK
00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes
00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes

Palačinke su svačiji omiljeni doručak ili večera, a ponekad i ukusan zalogaj između obroka.

Palačinke su svačiji omiljeni doručak ili večera, a ponekad i ukusan zalogaj između obroka.